Skip to main content

ΚΕΠΑ - ΑΝΕΜ: Διεκδικεί τη διαχείριση πόρων του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ

Ο ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων για Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, υπέβαλε πρόταση για το ΕΠΑνΕΚ.

Τη διαχείριση των πόρων του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, διεκδικεί η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την επιλογή Ενδιάμεσου Φορέα για τη διαχείριση δράσεων και προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μέσω του ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020, συμμετέχει στο εταιρικό σχήμα του ΕΦΕΠΑΕ που υπέβαλε σχετική πρόταση.

Επισημαίνεται ότι, στο ΕΣΠΑ 2007-2013 ο ΕΦΕΠΑΕ δραστηριοποιείται ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης και διαχειρίζεται 29.087 έργα μικρομεσαίων επιχειρήσεων -υφιστάμενων και νέων- προϋπολογισμού  3,1 δισ. ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1,57 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ, των ΠΕΠ/ΕΣΠΑ, και του Ε.Π. Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων.

Όσον αφορά στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία  ιδρύθηκε το 2001 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων. Η εταιρεία αποτελεί κοινοπραξία δύο υφιστάμενων και καταξιωμένων στον επιχειρηματικό κόσμο φορέων διαχείρισης προγραμμάτων, του ΚΕΠΑ και της ΑΝΕΜ, στους οποίους συμμετέχουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τα Επιμελητήρια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, έχει την ευθύνη διαχείρισης, για λογαριασμό του ΕΦΕΠΑΕ, 5.150  έργων προϋπολογισμού 638,4 εκ. ευρώ  και δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγησης) 321,3 εκ. ευρώ στις περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008.