Skip to main content

Κίεβο: Ήχησαν οι σειρήνες – Αναφορές για διαδοχικές εκρήξεις

«Εκρήξεις στην πρωτεύουσα - Γρήγορα στα καταφύγια» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου

Διαδοχικές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, λίγη ώρα αφού ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούσαν για ρωσική αεροπορική επιδρομή εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP.

Τουλάχιστον πέντε εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). «Εκρήξεις στην πρωτεύουσα. Γρήγορα στα καταφύγια» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου, συντρίμμια από πύραυλο έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας και ένα κτίριο κατοικιών έχει υποστεί ζημιές.

Οδησσός: Έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης έπειτα από ρωσική επιδρομή

Έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν νωρίτερα στην Οδησσό, καθώς εγκατάσταση υψηλής τάσης της πόλης υπέστη ζημιές από ρωσική αεροπορική επίθεση, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Προκειμένου να μειώσουμε το φορτίο στο δίκτυο δεν θα λειτουργήσουν τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς στην πόλη, ενώ περιορισμένη θα παραμείνει η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τις βιομηχανίες», σημείωσε η DTEK μέσω Telegram.

Οι αρχές της Οδησσού ανέφεραν στο Telegram ότι η πόλη και η περιφέρεια έγιναν στόχος πολλών επιθέσεων drones που εξαπέλυσε η Ρωσία. Τέσσερα από αυτά καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιφέρειες της Οδησσού και της Μικολάιφ. Τα συντρίμμια από ένα drone προκάλεσαν πυρκαγιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία όμως κατασβέστηκε γρήγορα.

Η DTEK επεσήμανε ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί σε δύο περιοχές της Οδησσού.

Φωτογραφία αρχείου