Skip to main content

Κικίλιας: Εκκενώνεται το γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο Αττικής

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι υπάρχουν εννέα τραυματίες από τις πυρκαγιές στην Αττική και 11 από τις φωτιές στην Βόρεια Εύβοια

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση των εγκαυματιών από τις μεγάλες φωτιές σε Αττική και Βόρεια Εύβοια.

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας, 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας».

«Επίσης, από χθες, στις 3:30 τα ξημερώματα, ξεκινήσαμε την εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, 47 συμπολιτών μας που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς».

Ήρθα σήμερα εδώ, με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον πρωθυπουργό», επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας.