Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΚΙΛΚΙΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΤΟΝΟΙ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

Για την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν, ο δήμαρχος Κιλκίς συνεχάρη όλους τους ανθρώπους που υπερέβαλαν εαυτόν στο έργο του αποχιονισμού.

Με επάρκεια αντιμετωπίστηκε η επιδρομή του χιονιά δοθέντων των καιρικών συνθηκών, του παγετού, των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών και των έντονων χιονοπτώσεων υποστηρίζει ο δήμος Κιλκίς.

Για το αποτέλεσμα αυτό αλλά και για την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης  συνεχάρη όλους τους ανθρώπους που υπερέβαλαν εαυτόν, όπως ανέφερε, στο δύσκολο έργο αποχιονισμού, με συντονιστές τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Όλες οι δημοτικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τον τομέα πολιτικής προστασίας επιστρατεύθηκαν για να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και την περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, συνεργεία του με χειριστές και βοηθητικό προσωπικό, εργάστηκαν με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα (3 γκρέιτερ, 3 GCB, 2 αλατιέρες, 4 αλατοδιανομείς) για τον αποχιονισμό  πραγματοποιώντας συνεχώς ρίψεις αλατιού, ώστε να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης του Κιλκίς και των οικισμών. Καθ ' όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας καταβλήθηκε προσπάθεια και κανείς κάθετος οδικός άξονας δεν έμεινε κλειστός.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε, όπως υποστήριξε ο δήμος, στο κεντρικό δίκτυο της πόλης και στους οδικούς άξονες Τερπύλλου – Κοκκινιάς – Μελισσουργειού - Ποντοκερασιάς – Αγίου Αντωνίου  και Θεοδοσίων – Ισώματος όπου σημειώθηκε πυκνή χιονόπτωση.

Για τον αποχιονισμό χρησιμοποιήθηκαν πάνω από 70 τόνοι αλατιού, ενώ εργάστηκαν νυχθημερόν 40 χειριστές μηχανημάτων και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Με απόφαση του δημάρχου δε λειτούργησαν όλη την εβδομάδα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου ενώ αντιθέτως, έμειναν ανοιχτοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί της πόλης για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων.

Από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας και τις πολικές θερμοκρασίες που επικράτησαν πάγωσαν υδραυλικές εγκαταστάσεις και συστήματα θέρμανσης σε ορισμένα σχολικά συγκροτήματα. Οι ζημιές έχουν καταγραφεί από τις τεχνικές δημοτικές υπηρεσίες, ενώ ο δήμος υποστήριξε ότι θα αποκατασταθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ