Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
x

ΚΙΛΚΙΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΑΡΠΑΞΑΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΛΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι δύο άνδες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, έπεισαν την ηλικιωμένη να μαζέψει τα χρήματα σε ασφαλές σημείο επικαλούμενοι κίνδυνο πυρκαγιάς.

Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από σπίτι 94χρονης σε περιοχή του Κιλκίς.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ανδρών, 56χρονου πατέρα και 30χρονου γιού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της 11ης Οκτωβρίου 2021, οι δύο άνδρες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης σε περιοχή του Κιλκίς, την οποία έπεισαν να συγκεντρώσει χρήματα σε δήθεν ασφαλές σημείο, λόγω του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς από ηλεκτρολογική βλάβη.

Στη συνέχεια και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν από την οικία το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας και διέφυγαν με όχημα.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2021 για παρόμοιο αδίκημα σε περιοχή της Θεσσαλίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και βρίσκονται έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ