Skip to main content

Κιλκίς: Παίρνουν εξιτήριο αλλά μένουν στο νοσοκομείο λόγω... ΕΚΑΒ

Αιτία είναι ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς.

Στο νοσοκομείο Κιλκίς παραμένουν ασθενείς που έχουν βγάλει εξιτήρια και δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τις οικίες τους, λόγω της δυσλειτουργίας του ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν στο νοσοκομείο σε κατάσταση «φιλοξενίας» και να μην ελευθερώνονται άμεσα κλίνες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Την κατάσταση αυτή καταγγέλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς, οι οποίοι αποδίδουν το πρόβλημα στην μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ-2 τομέα Κιλκίς στο παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, μέχρι και πριν δυο μήνες τα περιστατικά του νομού και του νοσοκομείου σε ότι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Ωστόσο, μετά τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου καθημερινά τα περιστατικά εντός και εκτός του νομού φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και 24ωρου γιατί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου και των πολιτών απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα.

Εκτελούν, δηλαδή μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρουν άμεσα εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς έχει 36 διασώστες και 7 ασθενοφόρα. Με το υπάρχον προσωπικό καθημερινά στον νομό επιχειρούν 10 ασθενοφόρα: 4 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 την νύχτα.

Στη σχετική καταγγελία παρατίθενται και τρία περιστατικά:

  1. Την Παρασκευή 14/07/2017 από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 91 ετών με αποκατασταθείσα ΟΝΑ - Ca ήπατος- ηλεκτρολυτικές διαταραχές- κατακεκλειμένη μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην οικία της στο Κιλκίς.
  2. Ασθενής 94 ετών με εμπύρετο σε αποδρομή - καρδιακή ανεπάρκεια- βηματοδότη και άνοια μεταφέρθηκε την επομένη 15/07/2017 με ιδιωτικό ασθενοφόρο στην οικία της στο Κιλκίς.
  3. Ασθενείς από την ορθοπαιδική κλινική 84 και 85 ετών αντίστοιχα με χειρουγηθέντα κατάγματα ισχίων μεταφέρθηκαν την επομένη 18/07/2017 με το ΕΚΑΒ στην οικία τους στην Γουμένισσα Κιλκίς.