Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΚΙΛΚΙΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΦΓΑΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕ

Μια 29χρονη πρόσφυγας από το Αφγανιστάν που γέννησε στο νοσοκομείο του Κιλκίς βρέθηκε θετική και πλέον νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε Αφγανή πρόσφυγας, η οποία γέννησε στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς. Πρόκειται για το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον νομό.

Σύμφωνα με το eidisis.gr η 29χρονη γυναίκα δεν είναι από τη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας αλλά διαμένει εδώ και καιρό σε σπίτι στην πόλη του Κιλκίς. Πριν από ημέρες γέννησε με καισαρική στην κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς και μετά από επιπλοκές που είχε διαπιστώθηκε πως είναι και θετική στον κορωνοϊό. Τις τελευταίες ημέρες προληπτικά και μέχρι να βγει το αποτέλεσμα της εξέτασης είχε απομονωθεί σε θάλαμο του ιδρύματος και πλέον μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

Ιχνηλατούνται όλες οι επαφές που είχε η γυναίκα και έχουν παρθεί συνολικά 45 δείγματα για εξέταση. Σήμερα, Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα για τα πρώτα δέκα δείγματα, που είναι και τα πιο κρίσιμα για την πορεία και του ίδιου του νοσοκομείου, όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Στην πόλη του Κιλκίς βρέθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της σοβαρής κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Παράλληλα απολυμάνθηκαν κλινικές του νοσοκομείου, καθώς και η Παιδιατρική όπου φιλοξενήθηκε το νεογέννητο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ