Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ 26ΧΡΟΝΟΥ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Το ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον 26χρονο, τονίζει πως ρόλος του είναι να προστατεύει τον πολίτη.

Στον θάνατο του 26χρονου ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στον Βόλο, από αδιευκρίνιστα προς το παρόν αίτια αλλά λίγο χρονικό διάστημα μετά τη σύλληψή του από την ΕΛ.ΑΣ. και τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Δείτε σχετικά: Νεκρός 26χρονος που κατήγγειλε αστυνομική βία - Τι λέει το υπουργείο

«Θα έπρεπε αυτονόητα να εγείρει την απαίτηση από όλους, για σαφή και άμεση διερεύνηση όλων των σχετικών συνθηκών» υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ για να ξεκαθαρίσει πως αναμένει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διαχειριστεί την υπόθεση με σοβαρότητα και διαφάνεια.  «Με απόλυτη διαφάνεια, θα περίμενε κανείς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώσει την εντολή του για πλήρη διαλεύκανση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου. Και να μας πείσει με τη σοβαρότητά του, ότι εγγυάται πλήρως την αντικειμενικότητα της διερεύνησης , εάν υπάρχει ευθύνη οργάνων της ΕΛ.ΑΣ. Γιατί ο ρόλος του είναι να προστατεύει απόλυτα τα δικαιώματα των πολιτών και να περιφρουρεί το κύρος του Κράτους Δικαίου» σχολιάζει η ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως «αντί γι αυτό, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε μια κομματική ανακοίνωση που προϊδεάζει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που ακόμη δεν διενεργήθηκε. Δίνει κατεύθυνση, υπονοεί προκαταβολική κάλυψη των υπαιτίων αν προκύψουν, καταστρατηγεί βασικά δικαιώματα των πολιτών και αμαυρώνει συλλήβδην τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ. που την εντάσσει στην συσκότιση και την κάλυψη. Τα κόμματα με τις ανακοινώσεις τους αναλαμβάνουν την ευθύνη της όποιας διάψευσής τους».

Για να καταλήξει πως «η Πολιτεία όμως έχει την πλήρη ευθύνη να μην παρασύρεται σε μικροκομματικά παιχνίδια, ειδικά όταν αφορά ανθρώπινες ζωές, τις οποίες οφείλει από το Σύνταγμα να εγγυάται και να διερευνά κάθε επιβούλευσή τους. Από οποιονδήποτε και πολύ περισσότερο από κρατικά όργανα. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να παριστάνει την ανίδεη. Το αρμόδιο Υπουργείο έχει διαπράξει τεράστιο ολίσθημα και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό σε καμία δημοκρατική Πολιτεία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ