Τρίτη 16 Ιουλίου 2019
x

ΚΙΝΑΛ: ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ

Με το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνονται οι συγχωνεύσεις των ΑΕΙ με τα ΑΤΕΙ με τον χειρότερο τρόπο, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, λέει το ΚΙΝΑΛ.

«Τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται εδώ και τέσσερα χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης με πρωταγωνιστές – θύτες τους υπουργούς Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και ως θύμα τη νέα γενιά» χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το κόμμα ασκεί κριτική στον υπουργό Παιδείας, για το γεγονός ότι «κατά την προσφιλή του πρακτική, κατέθεσε αργά χθες το βράδυ το αναμενόμενο πολυνομοσχέδιο για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος μέσα στις διακοπές του Πάσχα».

Όπως επισημαίνει, με το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώνονται οι συγχωνεύσεις των ΑΕΙ με τα ΑΤΕΙ με τον χειρότερο τρόπο, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και ακαδημαϊκά κριτήρια. «Σε πολλές πόλεις κλείνουν αξιόλογα Τμήματα με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσουν άλλα χωρίς να έχουν όμως σαφή επιστημονικό αντικείμενο. Απειλούνται  ευθέως και  εκβιάζονται  οι κατά τόπους πρυτανικές αρχές προκειμένου να συναινέσουν στις ρυθμίσεις του κ. υπουργού» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας πως «κάποιες συγχωνεύσεις οδηγούν σε τερατογενέσεις όπως αυτή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου  Πατρών με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας».

Το Κίνημα Αλλαγής κάνει επίσης λόγο για εξυπηρέτηση των κομματικών φίλων του κ. Γαβρόγλου και υποστηρίζει ότι το πολυνομοσχέδιο «αποτελειώνει» τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και «αποδυναμώνει» τα Καλλιτεχνικά και Μουσικά Σχολεία.

Καταγγέλλει ακόμη πως «διαλύεται εντελώς το Λύκειο αφού, αν ψηφιστούν οι διατάξεις του, θα χαθούν και τα τελευταία ψήγματα του μορφωτικού και παιδαγωγικού του ρόλου» και επισημαίνει πως με τo νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση «οι  εξετάσεις δεν καταργούνται, οι γονείς και οι μαθητές εξαπατούνται, οι σχολές διαχωρίζονται και  η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πλήττεται καθώς δεν έχει κανένα λόγο  για τον τρόπο εισαγωγής των μελλοντικών της φοιτητών και φοιτητριών».

«Το πολυνομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου δεν βελτιώνεται, μόνο καταγγέλλεται και καταργείται» τονίζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του εκφράζοντας την εκτίμηση πως «σύντομα ο ελληνικός λαός θα κλείσει την αυλαία της παράστασης του ΣΥΡΙΖΑ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ