Skip to main content

Κινδύνευσαν εργαζόμενοι στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Το σύστημα εξαερισμού κατέρρευσε σήμερα το πρωί από την οροφή γραφείου του τετάρτου ορόφου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Το σύστημα εξαερισμού κατέρρευσε σήμερα το πρωί από την οροφή γραφείου του τετάρτου ορόφου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα όπως αναφέρουν να κινδυνεύσουν συνάδελφοι. Όπως τονίζουν οι μηχανικοί του δημαρχείου, « τα συστήματα εξαερισμού στους χώρους του δημαρχείου δεν είναι στερεωμένα όπως πρέπει και προβλέπεται».

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι από την αρχή της εγκατάστασης των υπηρεσιών του δήμου στο νέο δημαρχείο είχαν επισημάνει τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο, τονίζοντας ότι για το θέμα είχαν προχωρήσει σε καταγγελία και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Τα προβλήματα αυτά, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, τα έχουμε επισημάνει στη διοίκηση τόσο σε συναντήσεις όσο και εγγράφως. Φαίνεται ότι, όπως για τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου η υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούσε κόστος και έτσι το αντιμετώπιζε, το ίδιο ισχύει και για τη διοίκηση Μπουτάρη. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό για τη βελτίωση της κατάστασης σε όλες τις υπηρεσίες και τα κτίρια του δήμου» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Καλούν τη διοίκηση του δήμου να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. «Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους των κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, αρχίζοντας από το δημαρχείο. Όπως και να κάνει ελέγχους ώστε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα στις υπηρεσίες για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.