Skip to main content

Κινηματογραφικές παραγωγές από Κίνα θέλει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Εκπρόσωποι του δήμου και της δημοτικής τηλεόρασης της κινεζικής επαρχίας Τζινάν πραγματοποίησαν επαφές με τον τομεάρχη Τουρισμού, Αλέξανδρου Θάνου.

Νέο άνοιγμα σε κινεζικές πόλεις για την προσέλκυση παραγωγών ταινιών στην Κεντρική Μακεδονία και την τουριστική προβολή της περιοχής στην Κίνα πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός της Περιφέρειας είναι να επενδύσει τουριστικά στη μεγάλη αγορά της Κίνας, αξιοποιώντας το πλούσιο πολιτιστικό κοίτασμα της Κεντρικής Μακεδονίας με την κατάλληλη οπτικοακουστική προβολή της περιοχής σε διάφορες κινεζικές επαρχίες.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι του δήμου και της δημοτικής τηλεόρασης της κινεζικής πόλης Τζινάν, γνωστή και ως «πόλη των πηγών», επισκέφθηκαν σήμερα έπειτα από πρόσκληση το γραφείο του τομεάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας, Αλέξανδρου Θάνου, με στόχο να αναπτυχθούν συνεργασίες σε τουριστικό και εμπορικό επίπεδο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Θάνος, η κινεζική αποστολή έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγή εκπομπής που θα προβληθεί στην Τζινάν, το περιεχόμενο της οποίας θα αφορά την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, τον πολιτισμό και την ιστορία της. «Οι Κινέζοι είναι κατεξοχήν πολιτιστικοί τουρίστες. Δεν τους ενδιαφέρει η θάλασσα, αλλά η ιστορία και η κουλτούρα της περιοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Τουρισμού, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον των Κινέζων για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη.



Παράλληλα, από την πλευρά της Περιφέρειας εκφράστηκε η προθυμία να παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και θεσμικές διευκολύνσεις με στόχο την παραγωγή κινεζικών ταινιών στην Κεντρική Μακεδονία, μέσα από την αξιοποίηση του προσφάτως συσταθέντος Film Office. Η κινεζική αντιπροσωπεία μάλιστα ξεναγήθηκε στην περιοχή προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το φυσικό κάλλος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση κινήθηκε και σε εμπορικό επίπεδο, με τους Κινέζους να δείχνουν ενδιαφέρον και για τα προϊόντα της μακεδονικής γης και την προβολή τους. «Είναι η αρχή μιας συνεργασίας πιο στρατηγικής με τη συγκεκριμένη περιοχή» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Θάνος.

Το επόμενο ραντεβού των δύο μερών θα πραγματοποιηθεί στην Τζινάν, μετά από πρόσκληση της κινεζικής αντιπροσωπείας για συμμετοχή της Περιφέρειας στη μεγάλη τουριστική έκθεση της πόλης τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν συνεργασίες με δύο ακόμη κινεζικές επαρχίες, με τις οποίες έχουν υπογραφεί συμφωνίες σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.