Skip to main content

Κινήσεις προσέγγισης των συνυποψήφιων για το Δήμο από Αράπογλου

Μια «νέα συμφωνία για τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου και την υλοποίηση νέων πολιτικών», προτείνει η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», με επικεφαλής
Μια «νέα συμφωνία για τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου και την υλοποίηση νέων πολιτικών», προτείνει η δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», με επικεφαλής τη Χρύσα Αράπογλου, στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η κ. Αράπογλου προτείνει 14 συμφωνίες και 47 κοινές δράσεις σε όλα τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και έστειλε επιστολές στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», Γιάννη Μπουτάρη, «Θεσσαλονίκη Τώρα», Αγάπιο Σαχίνη (ΚΚΕ), «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τριαντάφυλλο Μηταφίδη (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και την εκπρόσωπο της Κίνησης πολιτών «Αλλάζουμε την Πόλη», Βιβιάννα Μεταλληνού.

Όπως εξηγεί, είναι μια συμβολή στον διάλογο για αλλαγή στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και σημειώνει:

«Η Θεσσαλονίκη, η πόλη μας , τα τελευταία 20 χρόνια ακολουθεί συνεχή φθίνουσα πορεία. Πορεύεται χωρίς σχέδιο για το μέλλον της, αδύναμη να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να ορίσει διακριτή παρουσία στον σύγχρονο ανταγωνισμό των πόλεων. Στη Θεσσαλονίκη ειδικά τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες της πιο διεφθαρμένης τοπικής εξουσίας, που γεννά τα οικονομικά σκάνδαλα το ένα μετά το άλλο, που υποθηκεύει καθημερινά το μέλλον, αλλά και την αξιοπρέπεια της ίδιας της πόλης και των κατοίκων της.

Μιας πόλης που δεν της αξίζει μια τέτοια εικόνα και που αναζητά ένα καινούριο καθαρό πρόσωπο. Η Θεσσαλονίκη, όμως, μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Μέσα από μία ευρεία συνεργασία και σύμπραξη όλων των σύγχρονων δυνάμεων και κινήσεων πολιτών που αντιστέκονται στη διαφθορά, τη στασιμότητα και την ακινησία. Μέσα από την κοινή πορεία όλων μας που αποδεικνύουμε καθημερινά στην πράξη και εκφράζουμε με τον πολιτικό μας λόγο ότι για τη Θεσσαλονίκη υπάρχει άλλος δρόμος».