Skip to main content

Κινητοποιήσεις αύριο στο Χορτιάτη για σχολική στέγη

Σε κλείσιμο του δρόμου μπροστά στο Δημαρχείο και σε κατάληψη του δημαρχιακού κτιρίου θα προβούν αύριο Τετάρτη, στις 8.15, γονείς, μαθητές και δάσκαλοι μαζί με την Ένωση Γονέων και τα είκοσι σχολεία το
Στο κλείσιμο του δρόμου μπροστά στο Δημαρχείο και αποκλεισμό-κατάληψη του δημαρχιακού κτιρίου θα προβούν αύριο Τετάρτη, στις 8.15, γονείς, μαθητές και δάσκαλοι μαζί με την Ένωση Γονέων και τα είκοσι σχολεία του Δήμου Χορτιάτη. «Με μηνύματα γραμμένα σε τούβλα οι μαθητές του σχολείου μας θα χτίσουνε την είσοδο  του δημαρχείου συμβολίζοντας το κλείσιμο της πόρτας στον εμπαιγμό- στην αδιαφορία- στην κοροϊδία – εμείς οι γονείς θα είμαστε το τσιμέντο που θα ενώσει τις φωνές τους», αναφέρουν οι γονείς.

Οι γονείς και οι δάσκαλοι καταγγέλλουν το δήμαρχο Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, για την τεράστια έλλειψη Σχολικών Κτηρίων στο δήμο, για υπερφορτωμένα κτίρια με επικίνδυνες προσθήκες αιθουσών και περιορισμό των ελεύθερων χώρων, για σχολεία με τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές, των εξοπλισμό και τη συντήρησή τους, για τη τοποθέτηση αιθουσών ΠΡΟΚΑΤ – KIBUS – ISOBOX που, όπως δηλώνουν, αποτελεί πάγια πρακτική στο Δήμο.

Επίσης, οι γονείς διαμαρτύρονται για αίθουσες που είναι χωρισμένες με Γυψοσανίδες ασφυκτικές με αδυναμία στον αερισμό και στο φωτισμό, για τα επικίνδυνα προαύλεια, χωρίς καθόλου πράσινο, πολύ μικρότερα απ’ ότι προβλέπει ο νόμος καθώς και για τα πολυπληθή τμήματα, παράνομα άνω των 25 μαθητών, όπου το μάθημα γίνεται με δυσκολία.

Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς αναφέρουν ότι «δεν θα ανεχθούμε πλέον την αναβλητικότητα και τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του Δημάρχου Χορτιάτη, τον εξαναγκασμό των παιδιών μας να φοιτούν σε υποβαθμισμένα και ακατάλληλα Σχολικά κτίρια και την ελεημοσύνη του Δήμου προς τις Σχολικές Επιτροπές, καθιστώντας τες έτσι ανίκανες ν’ αντιμετωπίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα».

Μεταξύ άλλων οι γονείς «απαιτούν» την άμεση αποπεράτωση Του 6θέσιου Λυκείου Φιλύρου και της επέκτασής του σε 12θέσιου με κλειστό γυμναστήριο 950 τ.μ.  και του κτιριακού Συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Ασβεστοχωρίου (θέση Μπουλουβανια). Παράλληλα, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Εξοχής, για την ολοκλήρωση του φακέλου του 2ου Δημοτικού Φιλύρου και την άμεση υποβολή του στον Ο.Σ.Κ.

Σύμφωνα με τους γονείς άμεσα υπεύθυνοι για την  καθυστέρηση των παραπάνω έργων καθώς και τη τραγική κατάσταση της Σχολικής Στέγης είναι «ο δήμαρχος Χορτιάτη και η διοίκησή του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης που επιδεικτικά αγνοεί την άμεση ανάγκη κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στο δήμο, καθώς και οι κυβερνήσεις της πολιτείας που υποχρηματοδοτούν την παιδεία και οδηγούν τα παιδιά μας στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Στην ανακοίνωσή τους οι γονείς διεκδικούν την άμεση ανέγερση νέων και σύγχρονων Σχολικών μονάδων στο Δήμο, την κατάρτιση ενός σύγχρονου και επαρκούς σχεδίου που θ’ αντιμετωπίζει σοβαρά το κτιριακό πρόβλημα στο παρόν και το μέλλον, καθώς και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει και τη κατασκευή Αθλητικών και Πολιτιστικών χώρων «που τόσο έντονα στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας».