Skip to main content

Κινητοποίηση των Αιγυπτίων αλιεργατών της Καβάλας για τον αγνοούμενο

Κινητοποίηση των Αιγυπτίων αλιεργατών της Καβάλας για τον αγνοούμενο Σαϊντ Πεντάουι από το ατύχημα της 9ης Νοεμβρίου στη νότια Θάσο.
Με «βαριά καρδιά» ξαναμπήκαν στα καϊκια της Καβάλας οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες που απασχολούνται σ’ αυτά, μετά την ομαδική διαμαρτυρία τους το περασμένο Σάββατο -μπροστά στο Λιμεναρχείο Καβάλας- για τον αγνοούμενο συμπατριώτη τους από το ατύχημα της 9ης Νοεμβρίου στη νότια Θάσο.

Δεκάδες Αιγύπτιοι, που επί χρόνια κερδίζουν το μεροκάματό τους στον αλιευτικό στόλο της Καβάλας, θρήνησαν τον 36χρονο Σαϊντ Πεντάουι –πατέρα τριών παιδιών- που δεν πρόλαβε καν να συμπληρώσει 40 μέρες δουλειάς στο σκάφος «Καπετάν Λάκης» (νηολογίου Θεσσαλονίκης), υψώνοντας μαύρες σημαίες και διαμαρτυρόμενοι γενικά για τις συνθήκες εργασίας στα καϊκια.

Μάλιστα, οι ξένοι αλιεργάτες αμφισβήτησαν ακόμα και το εύρος των πενθήμερων ερευνών για τον εντοπισμό του άτυχου 36χρονου, καταγγέλλοντας ότι το σκάφος -απ’ το κατάστρωμα του οποίου παρασύρθηκε κι έπεσε στη θάλασσα- ψάρευε παράνομα και χωρίς τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Από πλευράς Λιμεναρχείου Καβάλας, ο υπολιμενάρχης Θωμάς Πετσιάνης υποστήριξε σθεναρά τη συστηματική διεξαγωγή ερευνών όλη την προηγούμενη εβδομάδα τόσο με δημόσια (από αέρος και θαλάσσης) όσο και με ιδιωτικά μέσα, που ωστόσο δεν οδήγησαν στον εντοπισμό του Αιγύπτιου αλιεργάτη.

Επίσημα οι έρευνες έχουν διακοπεί ως ατελέσφορες, ενώ ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή, μήπως εντοπιστεί έστω και το πτώμα του 36χρονου αγνοούμενου.