Skip to main content

Κύπελλο: Μπλόκο στη Λιβαδειά για τον Ολυμπιακό και πρώτη ήττα στην Ελλάδα (vid)

Ο Λεβαδειακός νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς και τον υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα, εντός Ελλάδας

Ο Λεβαδειακός της Super League 2 έκανε την έκπληξη στους πρώτους αγώνες των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας τον Ολυμπιακό με 3-2 στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς και υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη φετινή ήττα, εντός Ελλάδας.

Η ομάδα της Βοιωτίας πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς πριν συμπληρωθεί το 6ο λεπτό προηγήθηκε με 2-0 απέναντι σε μια εντελώς νέα ενδεκάδα, στην οποία επανεμφανίστηκε ύστερα από μήνες ο Ρούμπεν Σεμέδο.

Στο 3΄ Πολέτο έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, απέφυγε τον Κούντε και πλάσαρε τον Κρίστινσον για το 1-0.
 
Στο 6’ ο Παναγιώτου εκτέλεσε ένα εξαιρετικό κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να παίρνει φάλτσα αιφνιδιάζοντας τον Κρίστινσον και καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του.
 
Μετά το 0-2 ο Ολυμπιακός πίεσε ασφυκτικά και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Τικίνιο και τον Βρουσάι, αλλά στο 26΄ μείωσαν σε 2-1, όταν από φάουλ του Βρουσάι, ο Σεμέδο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά βρήκε δίκτυα.
 
Ο Ολυμπιακός πλησίασε στο 2-2 στο 49’ με τον Ονιεκούρου, ο οποίος σούταρε άουτ, όμως ο Λεβαδειακός ήταν εκείνος που σκόραρε πάλι, με κεφαλιά του Δούμτσιου στο 61΄.

Δυο λεπτά αργότερα (63’) από γύρισμα στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού η μπάλα κατέληξε στον Ρόνι Λόπες, ο οποίος με σουτ στο «παραθυράκι» του Σαμασά μείωσε σε 3-2, που ήταν και το τελικό σκορ.