Skip to main content

Κύπελλο: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και Άρης - Ατρόμητος στους «8»

Όλα τα ζευγάρια που ανέδειξε η κληρωτίδα για τη φάση των προημιτελικών της δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ένα μεγάλο ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, ο Παναιτωλικός τον νικητή του ζευγαριού Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ και η Λαμία τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα ζευγάρια (πρώτες οι ομάδες που θα είναι γηπεδούχες στο πρώτο ματς):

Άρης - Ατρόμητος

Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης ή ΑΕΚ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Λαμία - Ολυμπιακός

Τα παιγνίδια και σε αυτήν τη φάση του θεσμού θα είναι διπλά. Σύμφωνα με το καλεντάρι, οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς το διήμερο 12-13 Φεβρουαρίου. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα της Λαμίας, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαΐου. Όπως δήλωσε προσφάτως και... κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο τελικός θα γίνει στην Ελλάδα και παρουσία κόσμου των δύο φιναλίστ.

Στη σημερινή εκδήλωση βρέθηκαν μόνον εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Πότε ξαναέπαιξαν οι αντίπαλοι στα προημιτελικά του θεσμού

Ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό θα συναντηθούν στο κύπελλο ύστερα από τους ημιτελικούς του 2017, από τους οποίους ο «Δικέφαλος» είχε αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό, ανατρέποντας το σε βάρος του 2-0 του πρώτου αγώνα με 4-0.

Η Λαμία με τον Ολυμπιακό αναμετρήθηκαν και στην περσινή προημιτελική φάση, με την ομάδα της Φθιώτιδας να πετυχαίνει μια ιστορική πρόκριση: ύστερα από το 3-3 της πρώτης αναμέτρησης, κατάφερε να νικήσει 1-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ενώ στον αμέσως προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό!

Ατρόμητος και Άρης έπαιξαν τελευταία φορά στο κύπελλο Ελλάδος το 2012 στο Περιστέρι, όπου, σε απλό αγώνα της φάσης των «16», οι γηπεδούχοι προκρίθηκαν επικρατώντας 2-1.

Σε ό,τι αφορά τον Παναιτωλικό και τους πιθανούς αντιπάλους του (Αστέρας Τρίπολης ή ΑΕΚ), η ομάδα του Αγρινίου έχει αντιμετωπίσει τελευταία φορά στο κύπελλο την «Ένωση»: τη σεζόν 2017-18 στους «16», οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προκριθεί με δύο νίκες (0-4 και 1-0). Σημειώνεται ότι ο «Τίτορμος» δεν έχει αναμετρηθεί στο κύπελλο με τους Αρκάδες.