Skip to main content

Κύπρος: Ένας νεκρός από κορωνοϊό, κανένα νέο κρούσμα

Ο αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό ανέρχεται σε 25, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 18.

Ένας 68χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό υπέκυψε χθες το βράδυ από τον κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 25, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχονται στους 18, 12 άντρες και 6 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο των 2.054 εργαστηριακών διαγνώσεων δεν εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων παραμένει στα 960.

Επιπρόσθετα, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να βρίσκονται νοσηλευόμενα τέσσερα άτομα. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.