Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
x

ΚΥΠΡΟΣ: Ο «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης συνεχίζονταν μέχρι χθες, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί. Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν μέλη των ΟΥΚ.

Με πάνω από 30 γυναίκες, με τις οποίες αντάλλασσε μηνύματα και είχε διαδικτυακή επαφή φαίνεται να σχετιζόταν ο φερόμενος ως serial killer της Κύπρου με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σημαντικό «εργαλείο» στα χέρια των αστυνομικών αρχών είναι οι φωτογραφίες του «Ορέστη», ο οποίος παρουσιαζόταν ως φωτογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο λοχαγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο ομολόγησε τη δολοφονία της Mary Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης Sierra, καθώς και μιας ακόμη γυναίκας, επίσης από τις Φιλιππίνες, που ο δράσης ονόμασε Arian Palanas Lozano, 28 ετών. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Κύπρο. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος πέταξε τα πτώματα των δύο γυναικών στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ αυτό της 6χρονης στη λίμνη Μεμί, στην περιοχή Ξυλιάτου. Ωστόσο, οι Αρχές επισημαίνουν ότι αναμένονται οι εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Αναρτημένες στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο Λευκωσίας, όπου φέρεται να πέταξε τη σορό της 6χρονης Sierra, καθώς και άλλες από το μεταλλείο στο Μιτσερό, όπου εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν μέχρι στιγμής δύο πτώματα γυναικών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης συνεχίζονταν μέχρι χθες, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Η ιδιομορφία του πυθμένα της λίμνης Μεμί και οι δυσκολίες στο φρεάτιο του μεταλλείου καθιστούν τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα απαιτητικές. Στις επιχειρήσεις συνέδραμαν μέλη των ΟΥΚ, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται ειδικός εξοπλισμός για την εξερεύνηση του βυθού της λίμνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ