Skip to main content

Κύπρος σε Τσαβούσογλου: Οι απειλές είναι ένδειξη αδυναμίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών, είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε ότι "οι απειλές από ό,ποιον και εάν προέρχονται είναι μια ένδειξη αδυναμίας".

Η Κυπριακή Δημοκρατία, πρόσθεσε, δεν πρόκειται να ενεργεί ούτε μέσω απειλών, ούτε μέσω μεγαλόστομων δηλώσεων ή κινήσεων εντυπωσιασμού, αλλά θα συνεχίζει την απρόσκοπτη υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών και τίποτε περισσότερο.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με οδηγίες του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, όπωφς μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από την πρωτοβουλία αυτή, είπε, "θα κριθούμε όλοι, αν πραγματικά επιθυμούμε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά και να οδηγηθούμε σε μια επίλυση του Κυπριακού".