Skip to main content

Κύπρος: Σύλληψη αλλοδαπού για στημένους αγώνες στο Βέλγιο

Στα υποστατικά (κατοικία και 3 γραφεία) του 52χρονου εντοπίστηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φορητοί υπολογιστές, 2 tablet και έγγραφα.

Με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, οι κυπριακές αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 52χρονο αλλοδαπό, μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

Η σύλληψη έγινε για το μεγάλο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Βέλγιο με κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων. Οι βελγικές αρχές, με πάσα μυστικότητα, οργάνωσαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα να προκύψει μεγάλος αριθμός συλλήψεων.  

Στο πλαίσιο εκτέλεσης ευρωπαϊκής εντολής έρευνας από τις αρχές του Βελγίου, για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Αστυνομία Κύπρου προέβη σε έρευνες σε 4 υποστατικά στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου.

Στα υποστατικά (κατοικία και 3 γραφεία) του 52χρονου εντοπίστηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 φορητοί υπολογιστές, 2 tablet και μεγάλος όγκος εγγράφων.  
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συλληφθείς θα εκδοθεί στο Βέλγιο. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κυρίως στο Βέλγιο αλλά και στην Κύπρο, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την περίοδο 2012-2018.