Skip to main content

«Κίτρινα Γιλέκα»: Κρίσιμο διάγγελμα Μακρόν στον γαλλικό λαό

Ο Γάλλος πρόεδρος «θα απευθυνθεί σήμερα στο Έθνος», γνωστοποίησε το Ελιζέ, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης.

Σήμερα το βράδυ και ώρα 20:00 (21:00 ώρα Ελλάδος), ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των «Κίτρινων Γιλέκων», σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας «θα απευθυνθεί στο Έθνος» όπως γνωστοποίησε εχθές, Κυριακή, το Ελιζέ, στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων».

Ο Μακρόν, που θα δεχθεί σήμερα το πρωί κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές, αναμένεται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Γαλλικά μέσα κάνουν λόγο περί μέτρων για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα,  νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook, μιλώντας για «τελική επίθεση».

Η «Πόλη του Φωτός» βρίσκεται επί ένα σχεδόν μήνα στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ με χιλιάδες υποστηρικτές του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» να διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα.