Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΚΕ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «ακόμη και οι πρώτες παρεμβάσεις σηματοδοτούν την αντιστοίχιση του μοντέλου διακυβέρνησης.

Κριτική στο «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου ασκεί το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει ο Περισσός σε σχετική ανακοίνωσή του, «το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δε συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «ακόμη και οι πρώτες παρεμβάσεις (μεταναστευτική πολιτική, άσυλο κλπ.) σηματοδοτούν την αντιστοίχιση του μοντέλου διακυβέρνησης, για να υπηρετηθεί αυτή ακριβώς η πολιτική».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η υπαγωγή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στον Πρωθυπουργό, προκειμένου η ΕΡΤ και τα άλλα κρατικά ΜΜΕ να συνεχίσουν πιο αποτελεσματικά να αποτελούν φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης» υποστηρίζει το κόμμα.

Στηλιτεύει παράλληλα την αναφορά του κ. Μητσοτάκη «στη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας – ΗΠΑ», αν και – όπως επισημαίνει - «στον τομέα αυτό, όπως και σε άλλους, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ