Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
x

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ: Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ... ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ

Πώς σχολιάζει η τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Πέλλα τα 114 επιβεβαιώμενα κρούσματα του κορωνοϊού στην κονσερβοποιία Κρόνος.

«Η ίδια η ζωή των εργαζομένων, δεν μετράει τίποτα μπροστά στα κέρδη των βιομηχάνων» αναφέρει για τα 114 επιβεβαιώμενα κρούσματα κορωνοϊού στην κονσερβοποιία Κρόνος με ανακοίνωση της η τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ στην Πέλλα.

Διαβάστε περισσότερα: Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα λέει η κονσερβοποιία στην Πέλλα

H ανακοίνωση ξεκινά λέγοντας πως «η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους στην κονσερβοποιία στην περιοχή της Σκύδρας (114 επιβεβαιωμένα μέχρι αυτή τη στιγμή) αποδεικνύει ξεκάθαρα για άλλη μια φορά πως, η υγεία και κατεπέκταση η ίδια η ζωή των εργαζομένων, δεν μετράει τίποτα μπροστά στα κέρδη των βιομηχάνων».

«Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από την έξαρση των κρουσμάτων στο αντίστοιχο εργοστάσιο στα Γιαννιτσά», συνεχίζει η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ και αναφέρει πως «σε εκείνη την περίπτωση αλλά και τώρα ζητάμε από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και την εργοδοσία να απαντήσουν αν τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, αν γίνονται έλεγχοι και τεστ στους εργαζόμενους στα υπόλοιπα εργοστάσια του Νομού, αν η επιθεώρηση εργασίας κάνει τους απαραίτητους ελέγχους για όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια του Νομού».

«Οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν έχουν να περιμένουν καμιά απάντηση που να τους καλύπτει», τονίζει η ανακοίνωση. «Υπεύθυνη για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις μεγάλες επιχειρήσεις είναι η πολιτική εκείνη που βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων και που  η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα την στηρίζουν με «χέρια και πόδια». Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για το ότι τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς έγιναν «λάστιχο» αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Τις συνέπειες αυτής της πραγματικότητας αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Πέλλας». 

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική πρέπει να διεκδικήσουμε οργανωμένα ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Τώρα να γίνουν τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτική άδεια σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ