Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΚΕ: ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

«Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι», αναφέρει σε σχόλιό του η ΚΕ του ΚΚΕ.

Σχόλιο σχετικά με τις εξαγγελίες που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την 85η ΔΕΘ και την εξειδίκευσή τους από το υπουργείο Οικονομικών, εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι οι μεγάλοι κερδισμένοι του πακέτου είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι δήθεν παροχές για το λαό, δεν αναπληρώνουν τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό -λαϊκό εισόδημα, τις οποίες έφεραν τα συνεχή αντεργατικά μέτρα, η ακρίβεια, οι άδικοι φόροι, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, η αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σε συνέχεια του σχολίου, αναφορικά με την εξειδίκευση των μέτρων, αναφέρεται: «Την ίδια στιγμή, το μεγάλο κεφάλαιο θα κερδίσει πολλαπλά απ' τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών, απ' την πιο φτηνή εργατική δύναμη που εξασφαλίζουν τα προγράμματα επιδότησης της εργοδοσίας, απ' τα κίνητρα για συγχωνεύσεις, αλλά και απ' τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που συνοδεύονται με νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα».

Τέλος, το ΚΚΕ αναφέρει: «Οι αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, που στηρίζονται κυρίως στην προσωπική τους εργασία, θα αρκεστούν ως επί το πλείστον σε μέτρα "μιας χρήσης", π.χ. μείωσης επιστροφής επιστρεπτέας προκαταβολής, που δεν θα αντισταθμίσουν τις συνέπειες του οξυμμένου ανταγωνισμού, τα συσσωρευμένα χρέη που παραμένουν στο σύνολό τους, καθώς και τα αδιέξοδα που γιγαντώνονται και απ' τις κυβερνητικές πολιτικές την περίοδο της πανδημίας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ