Skip to main content

Κλειστές και σήμερα οι εφορίες

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι εφορίες, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα, οι εφοριακοί. Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν για την Πέμπτη οι βενζινοπώλες.
Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι εφορίες, λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από τη Δευτέρα, οι εφοριακοί, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για πρόσθετες μισθολογικές περικοπές, πέραν του 10% στα επιδόματα.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν σήμερα  από τα καθήκοντά τους από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι.

Κλειστοίμέχρι και την Πέμπτη θα παραμείνουν οι ΧΥΤΑ όλης της χώρας, λόγωαπεργίας των εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στουςΟργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτύρονται για τα οικονομικάμέτρα της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, 24ωρο κλείσιμο των πρατηρίων καυσίμων για την άλλη Πέμπτη, 18 Μαρτίουαποφάσισε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών. Στις 21 Μαρτίουσυγκαλείται εξάλλου γενική συνέλευση του κλάδου, προκειμένου νααποφασιστεί η μορφή περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι βενζινοπώλες αντιδρούν στηνεγκατάσταση ταμειακών μηχανών χωρίς ταυτόχρονη εγκατάστασηολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων σταπρατήρια, ενώ διαμαρτύρονται και για την παράνομη, όπως επισημαίνουν,αναδρομική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τον περασμένοΦεβρουάριο, με διαδικασία που επιβάρυνε τους πρατηριούχους.

Καταλήψεις σε υπουργείο Εργασίας και ΓΛΚ

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν από χτες το μεσημέρι περίπου 100 εργαζόμενοι σε προγράμματα μισθωτής μαθητείας (stage) των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν. Όπως ανακοίνωσαν, το πρωί της Τρίτης θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Συνεχίζουν την κατάληψη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απολυμένοι της πρώην Ολυμπιακής. Κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο σημείο.