Skip to main content

Κλειστές σήμερα οι λαϊκές στη Θεσσαλονίκη - Συλλαλητήριο των παραγωγών στη Βουλή

Δεν θα γίνει κάποια κινητοποίηση, καθώς, όπως λένε οι εκπρόσωποι των παραγωγών, δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην πόλη.

Στα κάγκελα βρίσκονται οι παραγωγοί που στήνουν τους πάγκους με τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων αγορών.

Παραγωγοί από όλη τη χώρα θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην Αθήνα συλλαλητήριο ενώ αντιπροσωπείες θα καταθέσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι λαϊκές θα μείνουν κλειστές στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας, ωστόσο δεν θα γίνει κάποια κινητοποίηση καθώς όπως δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Βορείου Ελλάδος Άγγελος Δερετζής, οι παραγωγοί δεν θέλουν να δημιουργήσουν κάποια αναστάτωση στην πόλη. «Οι λαϊκές σήμερα θα μείνουν κλειστές και αντιπροσωπεία μας κατεβαίνει στην Αθήνα, για το συλλαλητήριο. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα, θέλουμε απλά να διαμαρτυρηθούμε έξω από τη Βουλή και να καταθέσουμε ένα ψήφισμα» αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Δερετζή η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές και θα στείλει τους παραγωγούς στην ανεργία. «Θα αλλάξει ο κοινωνικός χαρακτήρας των λαϊκών», τονίζει.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο «καταργείται η ελεύθερη προσέλευση των παραγωγών, ο οποίος μόλις γινόταν η σοδειά του, έπαιρνε μια άδεια από τον δήμο και μπορούσε να πάει στις λαϊκές. Αυτό τώρα καταργείται καθως θα υπάρχει προκήρυξη μια φορά το χρόνο. Θέλουν να κάνουν όλους τους παραγωγούς επαγγελματίες, οι λαϊκές γίνανε για τους μικρούς παραγωγούς για να μπορεί και ο κόσμος να βρίσκει ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα. Άμα ο κόσμος ήθελε μεσάζοντες θα πήγαινε στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα» τονίζει.

Οι παραγωγοί ζητούν την κατάργηση του νομοσχεδίου και εκ νέου διάλογο με την κυβέρνηση.