Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΡΟ

Κλείνει για έναν χρόνο τμήμα της οδού Βενιζέλου προκειμένου να κατασκευαστεί η είσοδος του σταθμού για το μετρό Θεσσαλονίκης.

Διακόπτεται από την Τρίτη 27 Ιουλίου και για έναν χρόνο η κυκλοφορία στο βόρειο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος της συμβολής με την οδό Χρήστου Βαμβακά, λόγω εργασιών για την κατασκευή της εισόδου του σταθμού Βενιζέλου που γειτνιάζει με το τέμενος Χαμζά-Μπέη (Αλκαζάρ).

Αναλυτικά θα ισχύουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Διακόπτεται η κυκλοφορία στο βόρειο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Εγνατία έως το ύψος της συμβολής με την οδό Χρήστου Βαμβακά.

2. Η κυκλοφορία του βορείου κλάδου της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου αποκαθίσταται μέσω της οδού Αντιγονιδών. Εναλλακτικά ως παρακάμψεις θα λειτουργήσουν οι οδοί Χαλκέων και Συγγρού.

3. Μετατοπίζεται νοτιότερα ο άξονας της οδού Εγνατία σε όλο το εύρος της εργοταξιακής κατάληψης.

4. Συνεχίζουν να ισχύουν όλες οι λοιπές υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Τροχαίας η ισχύς των παραπάνω ρυθμίσεων είναι 12 μήνες.

«Η Αττικό Μετρό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των εργασιών ώστε η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου να αποδοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατό.

Καθόλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα είναι στη διάθεση των περιοίκων και των παρακείμενων επιχειρήσεων για την εξυπηρέτηση τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ