Skip to main content

Κοινοτικός κλοιός στην Ελλάδα και για το θέμα των μπλόκων στις εθνικές οδούς

Έντονος προβληματισμός για τη νέα εμπλοκή που δημιουργείται στις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχει προκληθεί στην ελληνική κυβέρνηση.
Έντονος προβληματισμός για τη νέα εμπλοκή που δημιουργείται στις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, έχει προκληθεί στην ελληνική κυβέρνηση. Η χθεσινή σύσκεψη κοινοτικών παραγόντων με Βούλγαρους και Ρουμάνους εμπειρογνώμονες, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αιφνιδίασε και δυσαρέστησε έντονα την Αθήνα κι αυτό γιατί δεν ενημερώθηκε προηγουμένως. Όλες οι ενδείξεις συντείνουν υπέρ της άποψης ότι η ΕΕ προσπαθεί να φέρει την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται. Το γεγονός ότι η Κομισιόν διέταξε έρευνα για τις περσινές επιχορηγήσεις που δόθηκαν επί υπουργίας Χατζηγάκη στους αγρότες προκάλεσε έναν επιπλέον πονοκέφαλο, καθώς η κατάσταση είναι πολύ φορτισμένη, για να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

Από την πλευρά των αγροτών αυτό το οποίο διαμηνύεται είναι η αποφασιστικότητα να συνεχίσουν την παραμονή τους στα μπλόκα, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Η κυβέρνηση από την άλλη ποντάρει στη φυσιολογική τους κόπωση, με τη συμπλήρωση και της δεύτερης εβδομάδας κινητοποιήσεων. Οι έως τώρα ενδείξεις όμως δεν επιτρέπουν και ιδιαίτερη αισιοδοξία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν δύο γραμμές στους κόλπους της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση του αγροτικού προβλήματος, αλλά όσο θα περνάνε οι μέρες και τα μπλόκα θα παραμένουν στις εθνικές οδούς τόσο θα ισχυροποιείται η άποψη ότι απαιτείται δυναμική λύση του προβλήματος.