Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ: ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διπλό όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κ. Κόλλιας, στην πρώτη ανάγνωση των φορομέτρων που προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ

Το διπλό όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που προκύπτει από τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνει σε δήλωσή του σήμερα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, το πακέτο φορολογικών μέτρων:

«Πρώτον, οδηγεί σε σημαντικές ελαφρύνσεις, που θα αυξήσουν το εισόδημα των πολιτών τόσο άμεσα, όσο και έμμεσα, μέσω της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων, αλλά και άλλων περιφερειακών διευκολύνσεων.

» Δεύτερον, μειώνει σημαντικά τα κίνητρα για φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι περιορίζει το φορολογικό βάρος. Αυτό, βέβαια, θα πρέπει να συνοδευτεί και από αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες».

«Περιμένουμε από τις επιχειρήσεις, μόλις τα μέτρα γίνουν νόμος του κράτους, να περάσουν τη μείωση αυτού του κόστους στον καταναλωτή και στους εργαζομένους τους, στο μέτρο πάντα του εφικτού», αναφέρει ο κ. Κολλιας και καταλήγει:

«Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας, θα τοποθετηθεί επισήμως και αναλυτικά, όταν το σχετικό νομοσχέδιο δοθεί για διαβούλευση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ