Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΕΕ, ο νόμος Κατσέλη έχει υπάρξει ο θεμέλιος λίθος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα στα χρόνια της κρίσης

Έκκληση στην ελληνική πολιτεία να συνεχίσει να προστατεύσει την πρώτη κατοικία δανειοληπτών που λόγω κρίσης αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους δάνεια πραγματοποιείο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, ελέω της λήξης της ισχύος του νόμου Κατσέλη.

«Ο νόμος Κατσέλη έχει υπάρξει ο θεμέλιος λίθος για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα στα χρόνια της κρίσης, κατά τα οποία τα εισοδήματα των νοικοκυριών εξακολουθούν να δοκιμάζονται. Και, δυστυχώς, πλέον, αποτελεί την μοναδική και τελευταία προστασία αυτών που έχουν πληγεί βάναυσα όλα αυτά τα χρόνια», επισημαίνει ο κ. Κόλλιας, λέγοντας πως η λήξη της ισχύος του νόμου Κατσέλη στα τέλη του χρόνου δεν πρέπει να οδηγήσει σε κατάλυση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας στη χώρα μας. 

Όπως τονίζει ο κ. Κόλλιας «η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί και να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε, είτε μέσω της παράτασης ισχύος του συγκεκριμένου νόμου, είτε μέσω ενός νέου πλαισίου που θα διορθώνει τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν διαγνωσθεί στον υπάρχοντα νόμο, η πρώτη κατοικία να συνεχίσει να είναι θωρακισμένη από πλειστηριασμούς. Οι μαζικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτοί».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ