Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ: ΤΟ ΟΕΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΜΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Κόλλιας διεκδικεί την επανεκλογή του και περιγράφει το όραμά του για το Οικονομικό Επιμελητήριο της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Ακόμα ψηλότερα, από όσο το έχει ήδη πάει από τη θέση του Προέδρου τα τελευταία έξι χρόνια, βάζει τον πήχη για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Κόλλιας, που διεκδικεί την επανεκλογή του στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Κόλλιας περιγράφει το όραμά του για το Οικονομικό Επιμελητήριο της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα και καλεί σε πανστρατιά το σύνολο των οικονομολόγων της χώρας.

Κύριε Κόλλια, μετά από τις δύο θητείες σας στο τιμόνι του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για ποιο λόγο κάποιος να σας ψηφίσει για τρίτη φορά;

Διότι, όσο και να έχουμε αναβαθμίσει το ρόλο και την παρουσία του Επιμελητηρίου την τελευταία εξαετία, και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, στόχος μου είναι να πάμε το θεσμό ακόμα πιο ψηλά.

Κι αυτό, γιατί σε ένα περιβάλλον παγκοσμιότητας και συνεχών τεχνολογικών εξελίξεων, οι προκλήσεις είναι πολλές για τα μέλη μας. Έτσι, λοιπόν, στοχεύουμε στα εξής:

H κατοχύρωση της ειδικότητας του οικονομολόγου - μελετητή επιβάλλεται σήμερα περισσότερο από ποτέ. Δεδομένου ότι η ανάλυση, επεξεργασία και ερμηνεία οικονομικών φαινομένων και μεγεθών, η σύνταξη και υποβολή σχετικών μελετών και εκθέσεων προς φορείς οικονομικής δραστηριότητας αναφέρονται στις δραστηριότητες του οικονομολογικού επαγγέλματος, η  κατοχύρωση αποτελεί προτεραιότητα και το ΟΕΕ έχει ήδη μεριμνήσει γι' αυτό το σκοπό, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση στον Υπουργό Ανάπτυξης.

Δεύτερον, αναλαμβάνουμε την κατάρτιση των νέων πτυχιούχων οικονομολόγων, ώστε να αποκτήσουν τις απαιτούμενες γνώσεις και τεχνικές, όπως:

    ·         Σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης με την ενημέρωση και εξειδίκευση του μελετητή στις διαδικασίες του Νέου Επενδυτικού Νόμου,

    ·         Σύνταξη επενδυτικών προτάσεων για χρηματοδότηση φυσικών και νομικών προσώπων από Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020,

    ·         Εκπόνηση μελετών για λογαριασμό του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Δημοσίων Επιχειρήσεων & λοιπών Οργανισμών Δημοσίου ενδιαφέροντος στις κατηγορίες μελετών μεοικονομικόαντικείμενο,

    ·         Εκπόνηση επιχειρηματικών και επενδυτικών σχεδίων για τη βελτίωση της απόδοσης των επιχειρήσεων και την υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης - επιδότησης.

Τρίτον, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχιση του επιστημονικού έργου του Φορέα μας, με έρευνες και μελέτες, στην κατεύθυνση της παρέμβασής του στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της χώρας μας.

Δίνουμε προτεραιότητα:

    ·         Στην προσέλκυση επενδύσεων

    ·         Στην επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων

    ·         Στη νομοθέτηση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος

    ·         Στη συνεργασία με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλους επιστημονικούς φορείς

    ·         Στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής & της εισφοροδιαφυγής

    ·         Στην προώθηση των θέσεων του ΟΕΕ σε διεθνές επίπεδο (ημερίδες και συνεργασίες με άλλα κράτη)

    ·         Στην καταπολέμηση της ανεργίας

    ·         Στη διασφάλιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Ποιες δράσεις προγραμματίζετε για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ΟΕΕ;

Ολοκληρώνουμε τη νέα πληροφοριακή πλατφόρμα διαδραστικότητας. Διευκολύνουμε έτσι το έργο των οικονομολόγων και λογιστών φοροτεχνικών με μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα, διαθέσιμη και προσπελάσιμη τόσο μέσω προσωπικού υπολογιστή όσο και μέσω κινητών συσκευών (smartphone ή tablet) που θα ενσωματώνει:

    1.      Υπηρεσίες υποστήριξης και υποβολής ερωτημάτων που θα απαντώνται άμεσα, ακόμα και σε πραγματικό χρόνο

    2.      Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης, που θα παρέχονται στα μέλη μας για θέματα οικονομικού, λογιστικού – φοροτεχνικού, εργατικού, επιχειρηματικού, νομικού και χρηματοδοτικού αντικειμένου

    3.      Υπηρεσίες προς τους ανέργους οικονομολόγους

    4.      Υπηρεσία Forum, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής των μελών μας σε διαδικτυακό τόπο δημόσιας συζήτησης, μέσω του portal που θα αναπτυχθεί

Η ΔΗΚΙΟ είναι η παράταξη, που εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Παρ΄ όλα αυτά, το ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2016 ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιπροσωπευτικό του κλάδου. Ακολουθείτε την ίδια προσέγγιση και φέτος;

Το φετινό ψηφοδέλτιο είναι ακόμα πιο αντιπροσωπευτικό. Το έργο της εξαετίας, οι ανοιχτές πόρτες και η πρόσβαση όλων - ανεξαρτήτως παρατάξεων και ιδεολογιών - στις δράσεις μας είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί οικονομολόγοι να είναι αυτοί, που ζήτησαν από μόνοι τους να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΚΙΟ.

Για πρώτη φορά σε εκλογές του Επιμελητηρίου, οι οικονομολόγοι - μέλη μας έχουν τη δυνατότητα να βρουν σε ένα ψηφοδέλτιο ευρύτητα επιλογών, σε ό,τι αφορά τόσο την ιδεολογική ταυτότητα των υποψηφίων, όσο και την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Πρόκειται στην ουσία για ένα πολυσυλλεκτικό ιδεολογικά ψηφοδέλτιο, που περιλαμβάνει πλήθος οικονομολόγων, εφοριακών, λογιστών - φοροτεχνικών, ορκωτών, πανεπιστημιακών και μελετητών.

Διότι, στο τέλος της ημέρας, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι πάνω από ιδεολογίες και κυρίως ιδεοληψίες. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να πηγαίνει πιο ψηλά. Και όλοι μαζί θα το πάμε πιο ψηλά!
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ