Skip to main content

Κολωνός: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη με θύμα την 12χρονη - Οι αγορεύσεις των δικηγόρων

Αντιδράσεις για τη δήλωση-πρόκληση δικηγόρου για τη 12χρονη, αλλά και την πρόταση της εισαγγελέως

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, σχετικά με τον βιασμό και εκπόρνευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει ζητήσει την ενοχή του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις που προβλέπουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Κολωνός: Αντιδράσεις για τη δήλωση-πρόκληση δικηγόρου για τη 12χρονη: «Είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει»

Ωστόσο, έχει προτείνει την απαλλαγή του από τα αδικήματα του βιασμού, της εμπορίας ανθρώπων και επιβαρυντικών μορφών μαστροπείας προκαλώντας αντιδράσεις.

Οι δικηγόροι της ανήλικης και της μητέρας της, εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Για «προκλητική» πρόταση έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, καθώς η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη της για όλα τα αδικήματα, θεωρώντας την ως μαστροπό της κόρης της.

Η δικηγόρος της ανήλικης Ασπασία Ταραχοπούλου, σχολίασε ότι η εισαγγελική πρόταση δεν είναι αποδεκτή και πως διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που την θα καταρρίψουν και θα «φτάσουμε σε μια δίκαιη απόφαση για την ανήλικη».

Η Μαρία Κουρτέση, συνήγορος υπεράσπισης του 55χρονου βασικού κατηγορουμένου, αναφορικά με την απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως ως προς το αδίκημα του βιασμού τόνισε πως «η κατηγορία αυτή ουδέποτε ανταποκρινόταν στην αλήθεια και γι΄ αυτό και ήταν αθωωτική η πρόταση της εισαγγελέως».