Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν και πώς θα εφαρμοσθεί το μέτρο, με αποτέλεσμα η σύγχυση να επιτείνεται.

Πλήρες κομφούζιο επικρατεί στην αγορά σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων, το οποίο από όλους θεωρείται σχεδόν σίγουρο χωρίς ποτέ, όμως, να έχει ανακοινωθεί επισήμως. Το αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί ένα πλήρες κομφούζιο με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς να μην ξέρουν τι να συμβουλεύσουν στους πελάτες τους, οι οποίοι υποβάλλουν τις ερωτήσεις με το ρυθμό …πολυβόλου.

Το πόσο έωλο όμως είναι το όλο θέμα, προκύπτει από την εξής, ουσιαστική, λεπτομέρεια: Ευρέως κυκλοφορεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν αποδείξεις κι από τα super markets. Με τη διαφορά ότι τα τελευταία είναι και τα μόνα που εκδίδουν αποδείξεις ακόμα και σήμερα. Μια δεύτερη λεπτομέρεια έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο θα δηλώνονται αυτές οι αποδείξεις. Αν ισχύσει η αναγραφή όλων όσων λέγονται στη δήλωση εισοδήματος, τότε η τελευταία θα πάρει τις διαστάσεις …τόμου.

 Τέλος, μια ακόμη λεπτομέρεια, που όμως κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι, έχει να κάνει με τη δυνατότητα διασταυρώσεων αυτών που θα δηλώνονται μέσω του ΚΕΠΥΟ. Ως γνωστόν, οι δυνατότητες του τελευταίου είναι περιορισμένες, οπότε και η αποτελεσματικότητα του ανάλογη. Κατά συνέπεια κι όπως προκύπτει από όλα τα παραπάνω, η κατάσταση μόνο σε σύγχυση παραπέμπει, η οποία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αντί να διαλύεται, επιβαρύνεται.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ