Skip to main content

Κομισιόν για ύφεση: Ελπίζουμε σε ανάπτυξη, αλλά μόνο εάν ληφθούν μέτρα

Αισιοδοξία, αλλά και μήνυμα για μεταρρυθμίσεις - Δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στις έδρες τους

Την ελπίδα της για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, παρά την επί τα χείρω αναθεώρηση της ΕΛΣΤΑΤ για υποχώρηση 1,1% του ΑΕΠ στο δ' τρίμηνο, εκφράζει η Κομισιόν, ζητώντας, βέβαια, τη «δυναμική» συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Ελπίζουμε σε ανάπτυξη της οικονομίας φέτος, ενώ στις πρόσφατες προβλέψεις μας είχαμε πει ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρντ, σχολιάζοντας τα αναθεωρημένα στοιχεία της Αρχής. Όπως είπε, μάλιστα, η Επιτροπή θα εργαστεί στενά με τους θεσμούς και την κυβέρνηση για να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης συνεχίζονται, ενώ δεν τίθεται στην παρούσα φάση θέμα επιστροφής των επικεφαλής στις έδρες τους.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, που οδηγεί στη διακοπή τους και στην επιστροφή των θεσμών, η εκπρόσωπος απάντησε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα συνεχίζονται και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί. «Δεν θέλουμε να μπούμε σε συζήτηση για ημερομηνίες ή για επιστροφή των θεσμών», ανέφερε.