Skip to main content

Κομματικές εξορμήσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη και... εξαγωγή εκδηλώσεων στην Αθήνα

Καραγιάννης και Κυρανάκης για τη ΝΔ στο κέντρο, Χρηστίδης για το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην πλατεία Μαβίλης. Οι πολιτικές παρουσίες στο Άγιον Όρος και ο Ζέρβας 40 χρόνια μετά στην ίδια σκηνή

 -Όργωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες στο πολυμελές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το πρωί, με επικεφαλής τον Γιώργο Καραγιάννη και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Τα δυο κεντρικά στελέχη, παρουσία υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ από το ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης, των επικεφαλής των κομματικών οργάνων της Θεσσαλονίκης και την υποψήφια βουλευτή Επικρατείας Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου έκαναν προεκλογική περιοδεία πόρτα πόρτα, αλλά και επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Μιχάλη Ζορπίδη. Το κλίμα που συνάντησαν ήταν εξαιρετικό, όπως τονίζουν, ο κόσμος πολύς στο κέντρο και δεκτικός στα μηνύματα και στις συζητήσεις με όλα τα μέλη του κλιμακίου. Ο αγώνας γίνεται μαγαζί – μαγαζί από την αγορά Μοδιάνο και το Καπάνι, μέχρι τα Λουλουδάδικα και την Κομνηνών, την Ερμού και την Αριστοτέλους. Όλο το εμπορικό κέντρο δηλαδή...

-Ημέρα εξορμήσεων στη Θεσσαλονίκη όμως η σημερινή και για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, Παύλος Χρηστίδης, είναι το κεντρικό πρόσωπο που συμμετέχει στις περιοδείες των κλιμακίων στο πολεοδομικό συγκρότημα. Το πρωί κλιμάκιο με τον κ. Χρηστίδη επισκέφτηκε τις Συκιές και συγκεκριμένα το ΚΗΦΗ Νικολάου Παρασκευά και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών και ακολούθησε το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος». Στη συνέχεια το κλιμάκιο θα επισκεφτεί τα Πεύκα και το απόγευμα τον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, για να κλείσει την ολοήμερη εξόρμηση στο εκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς, στις 21.00'.

-Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οι εξορμήσεις στελεχών συνεχίζονται, αλλά το βάρος για σήμερα μετατοπίζεται σε εκδήλωση στην Πλατεία Μαβίλης, που έχει έντονο άρωμα Θεσσαλονίκης. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεσσαλονίκης, στις 19:30 διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης και συζήτησης για το πρόγραμμα του κόμματος για τη νέα γενιά. Ομιλητές οι Έφη Αχταιόγλου (τομεάρχης Οικονομικών και υποψήφια βουλεύτρια Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών), Μακρίνα Βιόλα Κώστη (μέλος ΚΕ και υποψήφια βουλεύτρια Β' Θεσσαλονίκης) και Κορίνα Μανιάκα (μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας και υποψήφια βουλεύτρια Α' Θεσσαλονίκης).

-Υψηλή πολιτική εκπροσώπηση και μάλιστα επίσημη (όλα έχουν τη σημασία τους) στη φετινή αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, με τη μονή Ιβήρων να παραδίδει στη μονή Χιλανδαρίου. Πέραν της πολιτικής διοίκησης της Αθωνικής Πολιτείας παρέστησαν ο υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Παναγιώτης Πικραμμένος και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνηθίζει άλλωστε να παρίσταται στη σημαντική ετήσια αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας, δεδομένου ότι είναι το όργανο που έρχεται άμεσα σε επαφή με τα όργανα της Πολιτείας.

-Στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ βρέθηκε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και η συγκίνησή του ήταν μεγάλη, καθώς κι ο ίδιος μαθήτευσε στο Πειραματικό και στη σκηνή που 40 χρόνια μετά τον φιλοξένησε ως δήμαρχο ανέβαινε πολλές φορές σε σχολικές εκδηλώσεις. «Τα σχολικά χρόνια είναι από εκείνους τους σταθμούς της ζωής που σε καθορίζουν. Και τώρα και πάντα θα είμαστε παιδιά του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αποφοίτησαν σήμερα. Η ζωή είναι μπροστά σας!», έγραψε ο ίδιος.

Image