Skip to main content

«Κομπίνα» πολλών εκατομμυρίων στο ΚΤΕΛ Κιλκίς

Περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ ζημιωμένο είναι το κράτος εξαιτίας της κομπίνας που στήθηκε στο ΚΤΕΛ Κιλκίς, με ανύπαρκτα σχολικά δρομολόγια, τα οποία μάλιστα πληρωνόταν αδρά από το κράτος.
Περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ ζημιωμένο είναι το κράτος εξαιτίας της κομπίνας που στήθηκε στο ΚΤΕΛ Κιλκίς, με ανύπαρκτα σχολικά δρομολόγια, τα οποία μάλιστα πληρώνονταν αδρά από το κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέα Κιλκίς Ειρήνη Χρυσογιάννη μαζί με το Σώμα Οικονομικών Ελεγκτών Κεντρικής Μακεδονίας, από χθες, κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις καταστάσεις των δρομολογίων από το 2000 έως το 2009, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες των γονιών και κατά πόσο έχει ζημιωθεί το κράτος.

Σημειώνεται ότι το ΚΤΕΛ εισπράττει καθημερινά  από το κράτος το ποσό των 15.500 ευρώ για τα σχολικά δρομολόγια.

Η «απάτη» είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελίες και παράπονα γονέων που διαμαρτύρονται για τα χρήματα που σπαταλούν καθημερινά, προκειμένου να στέλνουν στο σχολείο τα παιδιά τους με ταξί. Η κ. Χρυσογιάννη διέταξε τη διενέργεια κατ΄ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στους οικονομικούς ελεγκτές, ενώ η υπόθεση, όπως φαίνεται, θα λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς εκτός από το ΚΤΕΛ, έρευνα θα διεξαχθεί και στη νομαρχίας Κιλκίς, καθώς και στους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης.