Skip to main content

Κονσεϊσάο: Μας ενδιαφέρει ο Ζόρζε Κόστα

«Μας ενδιαφέρει ο Ζόρζε Κόστα», τόνισε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο. «Θα τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε», δήλωσε ο Θανάσης Παπάζογλου για τον μεγαλεπήβολο στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η αποχώρηση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο από το ποδόσφαιρο και η ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ απασχολεί τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας του Δικεφάλου μίλησε στην εφημερίδα «Record» για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, την καριέρα του και φυσικά για το θέμα προπονητή του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου:

Για το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του: «Είμαι σε διακοπές, για να συμμετάσχω στο παιχνίδι που θα γίνει προς τιμήν μου στην Κοΐμπρα, από όπου ξεκίνησα. Είναι μία συγκινητική στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τη μοιραστώ με άτομα που ήταν μέρος της καριέρας μου και της ζωής μου».

Για την καριέρα του: «Είναι το τέλος μίας φάσης της ζωής μου, όπου το ισοζύγιο είναι θετικό. Κέρδισα αρκετούς τίτλους, αγωνίστηκα σε μεγάλες ομάδες και έπαιξα δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές. Έπαιξα και με την Εθνική ομάδα και έζησα μεγάλες στιγμές. Υπήρξαν και κάποιες άσχημες στιγμές, όμως, ολοκληρώνω την ποδοσφαιρική μου καριέρα υπερήφανος».

Για Φερνάντο Σάντος και Ζόρζε Κόστα: «Ζήσαμε μεγάλες στιγμές με τον Φερνάντο Σάντος. Τώρα είμαστε χωρίς προπονητή και σίγουρα μας ενδιαφέρει ο Ζόρζε Κόστα. Θα τον δω και θα μιλήσουμε για τις... οικογένειές μας. Α, και για... ποδόσφαιρο».

Παπάζογλου: Όλα για τους ομίλους
Πεπεισμένος και αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, εμφανίστηκε με τοποθέτηση του ο Θανάσης Παπάζογλου. Τι είπε για την ομάδα, το πρωτάθλημα, τον Σάντος αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Έλληνας στράικερ τοποθετήθηκε για τα εξής θέματα:   

Για τον ΠΑΟΚ: «Ήξερα ότι ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα, η οποία προερχόταν από μία πολύ καλή χρονιά. Σίγουρα θέλαμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο. Η χρονιά ξεκίνησε πολύ στραβά και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα. Στη συνέχεια συνήλθαμε και καταφέραμε να παίξουμε αρκετά καλύτερα».

Για το που χάθηκε το πρωτάθλημα: «Ο τίτλος χάθηκε στις λεπτομέρειες. Έτυχε να παίζουμε πολύ δύσκολα ματς στο τέλος της περιόδου απέναντι στον Άρη και στην ΑΕΚ. Στο ματς με τον Άρη έγινε ένα παράξενο παιχνίδι και δεν ήταν μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι για τους οποίους χάσαμε».

Για τα πλέι οφ: «Ήταν θέμα δουλειάς και σκληρής προπόνησης. Προπονητής και παίκτες βάλαμε στόχο την δεύτερη θέση και τα καταφέραμε. Πέρυσι η ομάδα δεν πήγε καλά στα πλέι οφ και φέτος θέλαμε το κάτι παραπάνω. Θα αδικούσαμε τον εαυτό μας αν δεν παίρναμε τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ»

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Σίγουρα κάθε βελτίωση οφείλεται και στον εκάστοτε προπονητή. Το ίδιο ισχύει και για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είναι ένας δάσκαλος του ποδοσφαίρου. Στην αρχή της σεζόν ήμουν έξω από τα νερά μου, όμως με βοήθησε πολύ και έκλεισα καλά τη χρονιά. Ελπίζω η επόμενη επιλογή προπονητή που θα γίνει να είναι το ίδιο πετυχημένη»

Για το γκολ ενάντια στον Άρη: «Το να παίζεις αντίπαλος με μία ομάδα στην οποία αγωνιζόσουν χρόνια είναι παράξενο. Εγώ, όμως, αυτή τη στιγμή φοράω την φανέλα του ΠΑΟΚ και δεν κοιτάζω τον ποιον έχω απέναντι. Θέλω να σκοράρω με οποιονδήποτε αντίπαλο».

Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο: «Ο Κονσεϊσάο είναι όπως ήταν και σαν παίκτης και αρχηγός της ομάδας. Δεν έχει αλλάξει επειδή είναι τεχνικός διευθυντής. Είναι πάντα δίπλα μας και μα ς παροτρύνει. Είναι πολύ καλό για την ομάδα που έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που έχουν παίξει ποδόσφαιρο, όπως είναι και ο Ζήσης Βρύζας, και μας καταλαβαίνουν απόλυτα».

Για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Αν το δούμε ρεαλιστικά είναι δύσκολο να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αρκετή δουλειά, όμως, όλα γίνονται. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο. Θα τα δώσουμε όλα για προκριθούμε».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Πίστευα πως θα δω έναν πολύ εκρηκτικό άνθρωπο όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Τελικά είδα κάτι διαφορετικό. Ο Πάμπλο είναι πολύ ήρεμος στα αποδυτήρια, κάνει πλάκες και μας εμψυχώνει συνεχώς. Είναι παίκτης με προσωπικότητα και φαίνεται πως έχει αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες. Όταν μπαίνει στο γήπεδο δεν είναι το ίδιο ήρεμος, αλλά δεν τον είδα να φτάνει και στα άκρα όπως έλεγαν».