Skip to main content

Κόντης: «Θα έρθει ένας μεγάλος μαρασμός»

Για την κατάσταση που οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης.

 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης αναφέρθηκε στην απομάκρυνση του Μίχαλ Πρόμπιερζ, την πιθανή μεταγραφική ενίσχυση των «κιτρινόμαυρων» αλλά και την κατάσταση που οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις: 
 
Για την απομάκρυνση του Πρόμπιερζ: 
 
«Δεν υπάρχει μόνος ένας παράγοντας που συντελεί στην αλλαγή ενός προπονητή. Είναι η σχέση του με τους παίκτες, τα αποτελέσματα και άλλα πολλά. Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια, να έχει παροπλισμένους παίκτες όπως τον Παπαστεριανό και τον Πρίττα. Ο προπονητής μπορεί να ζητά να φύγει ένας παίκτης αλλά εμείς πρέπει να τους αποζημιώσουμε. Αυτό το μοντέλο, να δίνεις δηλαδή εν λευκώ τα κλειδιά στον προπονητή, υπάρχει μόνο στην Ελλάδα των άσχετων. Και όσοι το έκαναν το μετανιώνουν πικρά. Ο Άρης από τον Κούπερ και μετά δούλευε με το… εν λευκώ στους προπονητές και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Οι προπονητές ανέλαβαν την επιλογή των παικτών και την καθημερινότητα αλλά είδαμε ότι δεν έβγαινε κάτι τέτοιο». 
 
Για το αν θα υπάρχουν αλλαγές στο ρόστερ: 
 
«Τώρα θα πρέπει να δείξουν οι παίκτες αν αντέχουν στα δύσκολα και αν δούμε ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που θα ανταποκριθούν, τότε νομίζω ότι ένας-δύο παίκτες μπορεί να αποκτηθούν». 
 
Για το φετινό πρωτάθλημα: 
 
«Εγώ πιστεύω ότι φέτος το πρωτάθλημα θα έχει πολλές εκπλήξεις και νομίζω ότι κακώς δίνετε τόσο μεγάλη έμφαση στο αγωνιστικό και δεν βλέπετε την δίνη στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο. Θα έρθει ένας μεγάλος μαρασμός. Έχει απαξιωθεί το προϊόν από όλες τις πλευρές. Εμείς, για παράδειγμα, σήμερα με την κρίση που υπάρχει, ζητούμε από τον ΠΣΑΠ να μην επιδικάζονται και τα μη δεδουλευμένα μετά την προσφυγή ενός παίκτη, όπως έγινε με τον Κουλουχέρη. Ούτε η FIFA δεν επιδικάζει μη δεδουλευμένα, μόνο εδώ στην Ελλάδα γίνεται αυτό. 
 
Θεωρώ, ότι αν αργήσεις να δώσεις μία δόση σε έναν ποδοσφαιριστή, δεν θα πεθάνει και από την πείνα σε σχέση με τον μέσο εργαζόμενο Έλληνα πολίτη και την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει. Τα οικονομικά δεδομένα είναι διαφορετικά πλέον. Η Σούπερ Λίγκα είναι αυτή που δίνει λεφτά στην Β΄-Γ΄ Εθνική, η οποία δεν πιστεύω ότι θα αντέξει φέτος, θα κλείσει. Αυτή τη στιγμή λεφτά έχει μόνο ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός, όλοι οι άλλοι δεν έχουν και ψάχνουν πώς θα αποδεσμεύσουν παίκτες. Οι ομάδες οδηγούνται στην διάλυση και τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά».
 
Για το αν θα αποκτηθεί προπονητής: 
 
«Η περίπτωση που θα αποκτηθεί θα πρέπει να μελετηθεί σωστά για να μην πάμε πάλι σε αλλαγή. Δεν θέλουμε να αλλάζουμε προπονητές ούτε εμείς, γι΄αυτό θα πρέπει να γίνει προσεκτικά. Δεν υπάρχουν θαυματοποιοί».