Skip to main content

Κοντοζαμάνης: 530 νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Στη χώρα μας έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας.

Στα 530 ανέρχονται τα άτομα που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία είτε με συμπτώματα του κορωνοϊού είτε με ύποπτα συμπτώματα, ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι από αυτούς, στη Θεσσαλονίκη, στην Παθολογική και τη Χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται πάνω από 50 κρούσματα, πολλά από αυτά μάλιστα από τη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που παρουσιάζει έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Ακόμη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ οκτώ ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και άλλοι 12 στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Διαβάστε - Κορωνοϊός: Θετική βρέθηκε ειδικευόμενη γιατρός στο ΑΧΕΠΑ

Παράλληλα, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας έχουν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όσο και με εξασφάλιση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι το υπουργείο Υγείας θα δώσει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο 50.000 μάσκες προκειμένου να τις κατανείμει όπου χρειάζεται, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αφορμή ήταν σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη και του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπρούλη, που έκαναν λόγο για σοβαρές ελλείψεις στις δομές υγείας, για καθυστερήσεις και ολιγωρίες της κυβέρνησης στις προσλήψεις και για ανεπαρκή μέτρα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απαντώντας στον κ. Λαμπρούλη, που ζήτησε την επίταξη των κλινών στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών, αντέτεινε ότι αυτό προβλέπεται ήδη στην ΠΝΠ, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή αντιδράσει άμεσα και αποτελεσματικά με ένα συνολικό σχέδιο το οποίο και υλοποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου.

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι και στις μεταναστευτικές δομές έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την προστασία των μεταναστών και της δημόσιας υγείας, ενώ τίθενται άμεσα σε απομόνωση όσοι εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή το σύστημα της δημόσιας υγείας εφοδιάζεται με όλα τα απαραίτητα υλικά. Είναι λογικό ότι θα πρέπει η χρήση τους να γίνεται ορθολογικά και με φειδώ. Κανένα υγειονομικό προσωπικό δεν θα αφήσουμε χωρίς προστασία και καμία υγειονομική δομή δεν θα αφήσουμε με ελλείψεις», διαβεβαίωσε κλείνοντας ο κ. Κοντοζαμάνης.