Skip to main content

Κόντρα Βενιζέλου-Λοβέρδου για τη συνταξιοδότηση των στρατιωτικών

«Τα ζητήματα που αφορούν στο υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου, για την εξάλειψη όλων των κινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση και των στρατιωτικών. Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι  τα ζητήματα που αφορούν στις αποστρατείες στελεχών των ενόπλων δυνάμεων ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

«Τα ζητήματα που αφορούν στο υπηρεσιακό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, την ιεραρχική δομή, τις προαγωγές και τις αποστρατείες τους, ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πολιτική του οποίου εκφράζεται με τις δημόσιες δηλώσεις μόνον του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τις ταυτόσημες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:«Η στρατιωτική ιδιότητα και ιδίως η ιδιότητα του Έλληνα αξιωματικού δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα αλλά μία ειδική νομική κατάσταση που περιποιεί τιμή και γεμίζει με ευθύνη το κάθε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, για το επίπεδο της ζωής του οποίου και της οικογένειας του μεριμνά και θα μεριμνά η Πολιτεία με πολλούς τρόπους».