Skip to main content

Κόντρα Ελλάδας-Γερμανίας για παράνομους μετανάστες

Σκληρή απάντηση του κ. Μπίτσιου στις δηλώσεις του Υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας.
Μετά την χθεσινή εξέγερση από τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Κράτησης στη Παναγή Λέσβου, λάδι στην φωτιά ρίχνει ο υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας καθώς σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine,  απευθύνει ερώτηση  στην Ελλάδα, ρωτώντας εάν η χώρα μας έχει καταλάβει το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο κ. Κωσταντίνος Μπίτσιος, εμφανώς ενοχλημένος από το δημοσίευμα, δήλωσε «Αντί για την εκ του ασφαλούς κριτική, η Γερμανία μπορεί να δεχθεί στην επικράτειά της, έναν αριθμό μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα για να εξετάσει εκεί τις αιτήσεις τους για παροχή ασύλου» και πρόσθεσε ότι «αν δεν είχε υιοθετηθεί ο κανονισμός "Δουβλίνο ΙΙ"- με τον οποίο η Γερμανία βολικά έλυσε το δικό της πρόβλημα εις βάρος μας - η Ελλάδα θα μπορούσε να διαχειρισθεί πολύ πιο αποτελεσματικά το θέμα».

Ο κ. Μπίτσιος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη στάση της Γερμανίας, λέγοντας ότι «θα ήταν σκόπιμο, συνεπώς, αντί για την ανέξοδη επίδειξη ανθρωπισμού, η Γερμανία να συμβάλει ενεργά στην εκπόνηση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου».