Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΚΟΝΤΡΑ ΗΠΑ-ΚΙΝΑ: Ο ΤΡΑΜΠ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ TIKTOK ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η TikTok είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως με περισσότερα από 2 δισ. downloads ανά την υφήλιο και 165 εκατ. downloads στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να υπογράψει διάταγμα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας (01/08) με το οποίο θα απαγορεύει τη λειτουργία της κινεζικά ελεγχόμενης TikTok στις ΗΠΑ, επικαλούμενος ανησυχίες για τη συγκέντρωση δεδομένων από την δημοφιλή εφαρμογή βίντεο και μουσικής. Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία ουσιαστικά έρχεται να κλιμακώσει περαιτέρω την κόντρα του με την Κίνα.

«Όσον αφορά στην TikTok την απαγορεύουμε από τις ΗΠΑ» διεμήνυσε μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν επιβιβαστεί στο Air Force One για να επισκεφτεί τη Φλόριντα. Ερωτηθείς πότε θα συμβεί αυτό, απάντησε: «Πολύ σύντομα. Εννοώ, άμεσα... Θα υπογράψω το διάταγμα αύριο (Σάββατο)».

Ο Τραμπ υπογράμμισε ότι έχει την εξουσία να απαγορεύσει την εφαρμογή, που ανήκει στην ByteDance, μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ. Η απόφασή του αυτή ενδεχομένως να ανατρέψει τα σχέδια της Microsoft, η οποία εξέταζε το ενδεχόμενο εξαγοράς της TikTok σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το Bloomberg.

O Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε την ιδέα μίας τέτοιας συμφωνίας την Παρασκευή, ενώ η Microsoft από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει.

Να σημειωθεί ότι η TikTok είναι μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια downloads ανά την υφήλιο και 165 εκατ. downloads στις ΗΠΑ. Η ίδια η εταιρεία απαντώντας στις ανησυχίες για τη συλλογή δεδομένων Αμερικανών πολιτών έχει διευκρινίσει ότι τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών αποθηκεύονται σε servers στις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη και όχι στην Κίνα. Ωστόσο στους όρους της υπηρεσίας αναφέρεται ότι η TikTok ενδέχεται να μοιραστεί πληροφορίες με τη μητρική της εταιρεία ή άλλες συνδεόμενες εταιρείες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ