Skip to main content

Χωρίς ρεύμα εξαιτίας οφειλών τα λουτρά της Νέας Απολλωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια οφειλή της τάξης των 130.000 ευρώ. Ανεστάλη η λειτουργία των λουτρών. Τι λέει ο δήμαρχος Βόλβης.

Στο σκοτάδι παραμένουν τα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας εδώ και λίγες ημέρες καθώς οι οφειλές προς τη ΔΕΗ είχαν ως συνέπεια να κοπεί το ρεύμα στη λουτρόπολη του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στην Voria, «πρόκειται για μια οφειλή της τάξης των 130.000 ευρώ που οδήγησε στο να έχουμε διακοπή της ηλεκτροδότησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος Βόλβης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη ΔΕΗ ώστε να υπάρξει διακανονισμός και να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στις εγκαταστάσεις των Λουτρών, η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Λουτρά της Νέας Απολλωνίας διαχειρίζονται από την Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας-Μέγας Αλέξανδρος», όπου κύριος μέτοχος της είναι ο Δήμος Βόλβης  και συμμετέχει  με ένα μικρό ποσοστό και  ο σύλλογος των κάτοικων του οικισμού των  Λουτρών Νέας Απολλώνιας.

Σημειώνεται ότι προ διετίας την επικαιρότητα είχε απασχολήσει η κατάσταση του υδροθεραπευτηρίου των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας. Η εν λόγω εγκατάσταση είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του '90 από την ΕΤΒΑ με υψηλό κόστος.

Ωστόσο διαμάχες για την τελική διαχείριση του, το κατέστησαν ανενεργό με αποτέλεσμα να μένει μέχρι σήμερα σε αχρηστία.