Skip to main content

Διευθ. Εκπαίδευσης: Να μην οδηγούν οι γονείς τα παιδιά σε παρατυπίες

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους γονείς να μην παρεκκλίνουν από την κοινή γραμμή για τη χρήση μάσκας.

Έκκληση στους γονείς να μην οδηγούν τα παιδιά τους σε παρατυπίες έκανε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις μερίδας ατόμων – που εκφράζονται και μέσω διαδηλώσεων ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Όπως σημείωσε ο κ. Κόπτσης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της ΠΔΕ της προηγούμενης χρονιάς αλλά και την προετοιμασία για το πρώτο κουδούνι της ερχόμενης Δευτέρας, από τη στιγμή που υπάρχει η εγγύηση των επιστημόνων και οι νόμοι της πολιτείας, είναι ασέβεια από πλευράς των γονιών να παρεκκλίνουν ακολουθώντας άλλη κατεύθυνση.

«Έχουμε μια Εθνική Επιτροπή που μας λέει ότι πρέπει να φοράμε μάσκα. Έχουμε μια πολιτεία που μας δείχνει ποιο είναι το νόμιμο. Ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω;», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης τονίζοντας παράλληλα ότι ο εκπαιδευτικός είναι σύμβολο για τον μαθητή, ο οποίος θα ακούσει τις συμβουλές του αρκεί να βοηθήσουν και οι γονείς σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Αναφερόμενος στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κόπτσης είπε πως καταλαβαίνει ότι η μάσκα είναι ένα ξένο σώμα, ειδικά για τα παιδιά, απλά αυτό πρέπει να κάνουμε. «Πέρασα και τους είδα να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο αλλά πώς ψέλνεις κόντρα σε κάτι που σε προστατεύει;», διερωτήθηκε.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία (φωτο+vid)

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόπτσης περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο. Όπως σημείωσε, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακόμα και σε υπόνοια κρούσματος είτε σε μαθητή είτε σε καθηγητή αυτός θα απομονώνεται.