Skip to main content

Επιστροφή στα σχολεία: 1 στους 10 μαθητές απουσίαζε από τις τάξεις - Καμία συζήτηση για αλλαγή μέτρων

Ομαλά η επιστροφή των μαθητών στα θρανία σήμερα μετά την εορταστική ανάπαυλα - Λίγο μεγαλύτερο το ποσοστό των απουσιών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα περίπου οι 1,3 εκατ. μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου της χώρας με φόντο την έξαρση, το τελευταίο διάστημα, των ιώσεων και της γρίπης και σε συνδυασμό με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Παρά την ανησυχία μερίδας γονέων και τις φωνές ορισμένων επιστημόνων, που ζητούσαν να παραταθεί η εορταστική περίοδος και να μην ανοίξουν τα σχολεία, η σημερινή πρώτη μέρα κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο από τις περιφέρειας εκπαίδευσης της χώρας, περίπου το 10% των μαθητών απουσίαζε σήμερα από τις τάξεις. «Δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα, λαμβάνουμε ακόμα στοιχεία από τις περιφέρειες. Περίπου το 10% των παιδιών απουσίαζε με το ποσοστό να είναι λίγο μεγαλύτερο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική ροή, επισημαίνοντας πως, «αν και εκφράζονταν φόβοι τις τελευταίες ημέρες, οι μαθητές σήμερα ήταν στα σχολεία τους». «Αυτό είναι δείγμα ότι οι γονείς εμπιστεύονται το σχολείο και εμείς κάνουμε τα πάντα να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν προτίθεται να ληφθούν μέτρα στα σχολεία καθώς και να επιστραφεί η προστατευτική μάσκα στους μαθητές. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για αυτό. Καμία συζήτηση για καμία αλλαγή μέτρων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας, επισημαίνοντας πως το υπουργείο έχει την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας που, αν εισηγηθεί, θα το αποφασίσει ο υπουργός Υγείας. «Δεν έχουμε κάποια εισήγηση», σημείωσε.