Σάββατο 4 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 41 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι 3.000 εκδρομείς από τη Μαδρίτη έχουν χαρακτηριστεί «υγειονομική βόμβα» από τον δήμαρχο της μητροπολιτικής περιοχής του Λίβερπουλ.

Υπεύθυνο για τον θάνατο 41 ανθρώπων από τον κορωνοϊό, θεωρεί βρετανική έρευνα τον αγώνα Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης, για τη φάση των «16» του Champions League, που έγινε στις 11 Μαρτίου στο «Άνφιλντ».

Το παιχνίδι αυτό, που σήμανε τον αποκλεισμό της κατόχου του τίτλου από τη συνέχεια της διοργάνωσης (οι Ισπανοί επικράτησαν 3-2 στην παράταση), έχει από καιρό χαρακτηριστεί ως ύποπτο για την ταχύτατη διάδοση του κορωνοϊού στο Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα του “ Edge Health”, την περίοδο εκείνη η Ισπανία είχε ήδη 640.000 κρούσματα και η Αγγλία περίπου 100.000. Οι 3.000 εκδρομείς από τη Μαδρίτη έχουν χαρακτηριστεί «υγειονομική βόμβα» από τον δήμαρχο της μητροπολιτικής περιοχής του Λίβερπουλ, Στιβ Ρόδεραμ, ενώ και ο ομόλογός του της ισπανικής πρωτεύουσας, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα, έχει υποστηρίξει σε δηλώσεις του ότι αυτό το ματς δεν έπρεπε να γίνει.

Η έρευνα του “ Edge Health” ενοχοποιεί για 37 θανάτους ακόμη ένα αθλητικό γεγονός, το ιππικό φεστιβάλ του Τσέλτεναμ, το οποίο διεξήχθη από τις 10 έως τις 13 Μαρτίου και συγκέντρωσε περίπου 250.000 θεατές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ