Skip to main content

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 81 νεκροί, 90 στη ΜΕΘ

Εβδομήντα επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα - Δέκα άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ - Στους 81 οι νεκροί.

Στα 1.832 ανέρχονται τα κρούσματα στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 77 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολόγου, Σωτήρη Τσιόδρα, το 55 % αφορά άνδρες. Τα 501 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ τα 619 είναι στενές επαφές γνωστών κρουσμάτων.

90 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Η ενδιάμεση ηλικία τους είναι τα 66 έτη, το 21% είναι γυναίκες και το 72% των ασθενών έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Δέκα άνθρωποι εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται στους 81, καθώς καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 74 έτη. Οι 23 θάνατοι αφορούν γυναίκες ενώ το 88% όσων κατέληξαν είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 28.584 κλινικά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε παράλληλα και σε ενθαρρυντικά στοιχεία που προκύπτουν για τις εγκύους, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και στην οποία συμμετείχαν 43 έγκυες γυναίκες που διαγνώστηκαν με τον ιό στη Νέα Υόρκη.

«Το 86% που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίασαν την πολύ ήπια μορφή της νόσου, βρέθηκαν δηλαδή αντίστοιχα ποσοστά ήπιας νόσου με τον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες SARS και γρίπης Η1Ν1 που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες» επεσήμανε ο καθηγητής τονίζοντας πως κανένα από τα μωρά των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη που έγινε δεν βρέθηκε μολυσμένο.