Skip to main content

Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠ ζητούν οι εργαζόμενοί τους

«Η μόνη λύση είναι η εξυπηρέτηση με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή με αλληλογραφία», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ.

Ανεπαρκές κρίνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ το μέτρο της εξυπηρέτησης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία λόγω της μαζικότητας που παρατηρείται σε αυτά μετά τη διακοπή λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών λόγω του κορωνοϊού.

«Οι συνάδελφοί μας είναι τρομοκρατημένοι καθώς βλέπουν τα συναρμόδια Υπουργεία να πειραματίζονται για άλλη μια φορά επάνω τους. Ήδη έχουμε ζητήσει να ανασταλεί η υποδοχή κοινού στα ΚΕΠ. Η υγεία των συναδέλφων μας δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση και έχει την ίδια αξία με των υπολοίπων υπαλλήλων που ήδη οι υπηρεσίες τους (ορθώς) τους έχουν προστατεύσει», επισημαίνουν και προσθέτουν:     

«Όταν εμφανισθεί το πρώτο κρούσμα σε υπάλληλο ΚΕΠ, θα είναι ήδη αργά, θα έχουν μολυνθεί δεκάδες και εκατοντάδες πολίτες και τότε οι Υπουργοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τόσο η ΠΟΣΕΚΕΠ όσο και υπάλληλοι έχουν ενημερώσει για τις αυτονόητες δυσκολίες εφαρμογής πλέον και των ραντεβού. Η μόνη λύση είναι η εξυπηρέτηση με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή με αλληλογραφία. Αλλιώς τα ΚΕΠ θα μετατραπούν σε βασικές πηγές μόλυνσης και διάδοσης του ιού τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πολίτες που εξυπηρετούνται», αναφέρουν χαρακτηριστικά.      

Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ επισημαίνουν ότι η λειτουργία των ΚΕΠ με ραντεβού είναι εξαιρετικά επικίνδυνη διότι:

  1. Οι πολίτες δεν θα είναι προστατευμένοι. Ειδικά μέσα στα ΚΕΠ που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και δεν υπάρχει κανένα μέσο προστασίας.
  2. Θα υπάρξει διασπορά του ιού με εκθετική αύξηση και τραγικά αποτελέσματα.
  3. Σε σύντομο διάστημα δεν θα υπάρχουν ΚΕΠ να εξυπηρετούν με κανένα τρόπο.
  4. Θα αφεθεί μία εστία μετάδοσης του ιού ανοικτή, η οποία δεν πρέπει να μείνει ανοικτή, ώστε να δοθεί πολύτιμος χρόνος στο σύστημα υγείας και να μην καταρρεύσει.

Οι εργαζόμενοι εν κατακλείδι ζητούν αναστολή υποδοχής κοινού στα ΚΕΠ και αναστολή λειτουργίας των ΚΕΠ που δεν έχουν λάβει μέτρα προστασίας, απολύμανση, λήψη μέτρων και επαναλειτουργία.