Skip to main content

Κορωνοϊός: Έκρηξη νοσηλειών σε Κ. Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία

Σε μόλις τρία νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 ασθενείς.

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα και ειδικά στα Βόρεια της χώρας, όπου τα κρούσματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα αναλογικά με τον πληθυσμό.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει το protothema.gr, όπου αναφέρεται ότι σε μόλις 3 νοσοκομεία της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης νοσηλεύονται περισσότεροι από 100 ασθενείς.

Γάμοι, βαπτίσεις, συναυλίες προκάλεσαν εκατοντάδες κρούσματα, ενώ συρροές κρουσμάτων εντοπίστηκαν σε δύο εργοστάσια στην Καβάλα και τη Χαλκιδική.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης και η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία αναφοράς που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκαν κατά 51, σπάζοντας το φράγμα των 200 ασθενών.

Έτσι, μέσα σε ένα 24ωρο οι 170 ασθενείς που νοσηλεύονταν προχθές, ανήλθαν σε 221. Από αυτούς οι 78 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Μάλιστα, οι 82 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Στο λεκανοπέδιο άλλωστε καταγράφηκαν χθες 64 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων για τον Αύγουστο να ανέρχεται στα 514.

Άλλα 37 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα προστέθηκαν χθες στον επίσης μακρύ κατάλογο των σχετικών περιστατικών στη Θεσσαλονίκη. Ο απολογισμός για τον μήνα που διανύουμε είναι 464 κρούσματα, με την πόλη να σηκώνει και μεγάλο βάρος νοσηλείας στα νοσοκομεία αναφοράς. Τουλάχιστον 68 άτομα με σοβαρή λοίμωξη Covid-19 νοσηλεύονταν χθες στα νοσοκομεία. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό αν εκτιμηθεί ότι άλλοι 15 ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τουλάχιστον 20 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.