Skip to main content

Κορωνοϊός: Ενημερωτικά SMS και απολυμάνσεις στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δήμος παραμένει σε συναγερμό και παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις γύρω από τη νόσο.

Κατανοώντας απόλυτα  την αγωνία δημοτών για τον νέο κορονοϊό και ειδικά σε ό,τι αφορά στην υγεία των παιδιών, ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη ενημερώνει πως παραμένει σε συναγερμό και παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις γύρω από τη νόσο πάντοτε σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Ήδη έχει αποσταλεί από την περασμένη Πέμπτη ενημερωτικό SMS προς τους δημότες για τη σωστή ενημέρωση και τους τρόπους προφύλαξης από τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ταυτόχρονα είναι σε πλήρη εξέλιξη ο δεύτερος γύρος απολυμάνσεων στα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλες  τις δημοτικές ενότητες του δήμου σε συνεννόηση με τους διευθυντές, ενέργεια που ξεκίνησε και συνεχίζεται για καθαρά προληπτικούς λόγους δεδομένου ότι στα διοικητικά όρια του δήμου δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.



Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της  προστασίας έναντι του κορονοϊού λαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο  από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας κατόπιν εισήγησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των δήμων.

Σε κάθε περίπτωση,  καθώς τα δεδομένα εξελίσσονται,  ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού σύμφωνα με τα πρότυπα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τα οποία θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.  

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων σε συνδυασμό με ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο: 210.52.12.054.